Meewerken aan een bestseller

De affaire Baselsteyn

Op 1 mei 2023 verschijnt de spannende debuutroman van de Nederlandse schrijver Marcus Voorhuis.

Het afgelopen jaar heb ik Marcus Voorhuis geholpen met het op de markt brengen van zijn roman De affaire Baselsteyn. Hij kwam bij mij omdat hij een beetje hulp nodig had met wegwijs worden in het boekenvak. Ik heb hem voorgesteld aan mijn voormalige collega en vertegenwoordiger Huub van Aalst die onze pageturner onder de aandacht heeft gebracht van de boekhandel. We hebben Chris Mulder van Pinta gevraagd ons prachtige omslag te ontwerpen en Jacqueline Bronsema van Mat-Zet heeft het binnenwerk verzorgd. Daarnaast waren er nog een heleboel klussen zoals leesexemplaren maken, marketingmateriaal verzorgen, een website bouwen en helpen met het redigeren van het manuscript. Al met al een ontzettend leuke maar ook omvangrijke klus als mini-uitgeverij. Met een resultaat om trots op te zijn.

Over De affaire Baselsteyn

Een belofte van Philip Lasonder wordt levensbepalend als hij zijn kostbaarste bezit kwijtraakt bij een roofmoord.

Op zijn twaalfde verjaardag krijgt Philip Lasonder van zijn moeder een bijzonder schilderij cadeau. De mysterieuze dame op het portret blijkt een familielid met een ontroerend levensverhaal. Philip moet zijn moeder beloven dat hij goed voor het erfstuk zal zorgen. Kort daarop slaat het noodlot toe als moeder tijdens een nachtelijke inbraak wordt doodgeschoten en het schilderij wordt gestolen. Philip zweert het kunstwerk op te sporen en heeft er alles voor over om het terug te vinden. Als hij het schilderij na een jarenlange zoektocht eindelijk op het spoor komt, blijkt hij niet de enige te zijn die het in handen wil krijgen. In een verhitte jacht vol tegenslagen gaat Philip tot het uiterste. Hij dreigt daarbij niet alleen zijn grote liefde, maar ook zijn leven te verliezen.

Deze spannende roman gaat over een obsessieve zoektocht naar een gestolen schilderij in de wereld van de internationale kunsthandel tussen 1920 en 1943. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Ootmarsum, Leiden, Amsterdam en Florence.

Bestel het in de boekhandel!

Neem ook eens een kijkje op de website spannend-boek.nl

Heb jij ook een boek geschreven en weet je niet hoe het verder moet? Neem dan vrijblijvend contact op en dan kijken we samen of ik je kan helpen.