Heulen met de Duitsers

Een van mijn lievelingsklanten is onze lokale bierbrouwer en biersommelier Uwe Kalms. Met zijn Brouwstudio Uthoka maakt hij de lekkerste biertjes (op zijn website noemen we die uiteraard bieren). Daarnaast organiseert hij bierproeverijen, vaak in samenwerking met leveranciers van heerlijk eten. Een sensatie voor de smaakpapillen.

Wat het leuke is van Uwe, behalve dat je gezellig bier met hem kunt drinken, is dat hij zeer gepassioneerd is over zijn vak. Hij kan er uren over vertellen en wil het liefst al deze informatie zo snel mogelijk delen op zijn website. Communicatieadviseurs zijn niet gek op heel veel, hele lange tekst op websites. Die houden meer van overzichtelijk en goed gestructureerd. Maar Uwe mag lekker schijven wat hij wil, want het is zijn website. Waar ik hem vooral mee help is af en toe wat foutjes uit zijn tekst halen. Want Uwe schrijft al zijn tekst in het Nederlands maar hij komt oorspronkelijk uit Duitsland. Nederlands is niet eenvoudig en zeker niet als het je tweede taal is. Zo voorkomen we dat we het lokale bier vermissen in plaats van mengen.